Veiligheid -en preventie opleidingen voor bedrijven

 

Opleidingen op het gebied van veiligheid en Arbo wetgeving zijn altijd maatwerk. U leert wat u moet doen in uw eigen omgeving. Ieder bedrijf is immers uniek qua bedrijfslocatie, branche en personeelssamenstelling.

Vanuit de filosofie dat ieder bedrijf uniek is, zijn wij onder andere van mening dat een BHV’er dient te beschikken over daadwerkelijke praktijkervaring in zijn of haar eigen omgeving. Door deze opgedane kennis en ervaringen is de BHV’er in staat om de risico’s en mogelijkheden te onderkennen en deze om te zetten naar een adequate hulpverlening. Dit komt uw veiligheid ten goede.

Om uw veiligheid te bewerkstelligen hebben wij diverse BHV en ARBO gerelateerde opleidingen voor bedrijven ontwikkeld welke aansluiten bij de continue veranderende omstandigheden.  De theorie is vertaald naar beroepsspecifieke praktijksituaties. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan; hoogte ongevallen, verkeersletsels, alarmeren en opvangen van hulpdiensten, het stabiliseren van slachtoffers en omgang met gevaarlijke stoffen in relatie tot persoonlijke ongevallen.

Bedrijfshulpverlening (BHV) oefeningen vinden met voorkeur plaats op locatie. Dit is ten goede van de veiligheid.Trainen van bedrijfshulpverlening (BHV) veiligheid en verrichtingen tijdens bedrijfs ongelukken inclusief communicatie met externe hulpverleners

BHV Basis / Herhaling opleiding voor bedrijven

Tijdens onze BHV opleidingen zal de theorie gedurende de lessen worden gekoppeld aan praktijksimulaties. Leren door te doen, staat bij ons centraal. De basisopleiding duurt 2 dagen, de herhalingsopleiding 1 dag. De inhoud is uiteraard aan te passen aan uw wensen/behoeften. Bijvoorbeeld; Werken in nauwe ruimtes, gevaarlijke stoffen, reanimatie van kind en baby etc.

Praktijksimulaties worden afhankelijk van de behoefte en de jaarlijkse trainingsdoelen ingevuld op uw locatie die daar het beste voor geschikt is.

EHBO Basisopleiding

Als u een EHBO opleiding bij ons heeft gevolgd, dan weet u hoe u de juiste Eerste Hulp verleent.
Nederlandse bedrijven vallen ook onder de Arbeidsomstandighedenwet, waarin wordt geregeld dat de werkgever verantwoordelijk is voor de gezondheid en veiligheid van zijn/haar werknemers.
Tijdens onze EHBO opleidingen staat de praktijk centraal dit resulteert in veel effectieve tijd per cursist.

Opleiding Preventiemedewerker

Werkgevers zijn verplicht de preventietaken vorm te geven in hun bedrijf. Zij kunnen daarvoor één of meerdere werknemers aanwijzen zijnde de preventiemedewerker(s). Dit zijn eigen personeelsleden die de werkgever bijstaan in de dagelijkse zorg voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden op de werkvloer. De preventiemedewerker ondersteunt zijn collega’s bij het werken volgens de veiligheidsvoorschriften en geeft hen zo nodig voorlichting en instructie.

Na het volgen van deze opleiding bent u op de juiste wijze voorbereid om de taken uit te voeren, welke behoren bij die van Preventiemedewerker. De opleiding is een combinatie van theorie en praktijk binnen het eigen bedrijf.

Reanimatie en AED

In Nederland worden jaarlijks ruim 15.000 personen buiten het ziekenhuis getroffen door een plotselinge hartstilstand. Man, vrouw, jong en oud, het kan iedereen overkomen.

Snelle en doeltreffende hulp is van levensbelang want de eerste 6 minuten zijn cruciaal. Tijdens deze korte opleiding komen onder andere de volgende onderdelen aan bod;  reanimatie, beademing en AED gebruik.

Veiligheid, ontruiming en calamiteitenoefeningen

Om uw personeel de mogelijkheid te geven al hun vaardigheden in de praktijk te brengen is het aan te raden periodiek een calamiteitenoefening te houden.

MADO Training & Advies kan calamiteitenoefeningen op uw locatie organiseren. Hierbij worden diverse scenario’s gecombineerd in één oefening. Tijdens een calamiteitenoefening maken wij gebruik van diverse ensceneringmaterialen, lotus slachtoffers en indien mogelijk professionele hulpverleners. Maatwerk betekent dus oefenen op de risico’s binnen uw eigen werkomgeving.

Modules voor de kinderopvang en kraamzorgsector

Indien u werkzaam bent in de kinderopvang of kraamzorg dient u te beschikken over relevante kennis en ervaring. Tijdens onze opleidingen voor deze sector komen alle noodzakelijke items aan bod. Theorie wordt gekoppeld aan praktijksimulaties om u gedegen voor te bereiden op uw preventie en hulpverleningstaken.

Kosten

MADO Training & Advies is van mening dat kwaliteit mede mogelijk gemaakt wordt door middel van het opbouwen van langdurige relaties. Indien u kiest voor een  meerjarencontract hanteren wij kortingspercentages gedurende de looptijd van de overeenkomst.

Opleidingskosten zijn afhankelijk van de specifieke behoeftes. Het lesmateriaal (exclusief cursusboek), examen en certificeringskosten zijn altijd inbegrepen.

Indicatieve prijzen:

2 daagse BHV Basis opleiding vanaf 6 personen. € 232,50 per persoon

1 daagse BHV Herhalings opleiding vanaf 8 personen. € 129,00 per persoon

1 daagse EHBO opleiding vanaf 6 personen. € 149,00 per persoon

1 daagse opleiding Preventiemedewerker vanaf 3 personen. € 249,00 per persoon

2 uur durende Reanimatie en AED opleiding vanaf 6 personen. € 45,00 per persoon

Uw voordelen bij het volgen van onze opleiding:

    • Opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor het juist toepassen van levensreddende hulp en de bestrijding van calamiteiten. Uiteraard per branche verschillend.
    • De opleidingen worden op locatie gegeven. U traint in uw eigen omgeving, waarbij de mogelijkheden en potentiële risico’s direct worden meegenomen tijdens de opleiding.
    • Tijdwinst en besparing op reiskosten.
    • Opleidingen worden gegeven door ervaren instructeurs met affiniteit voor uw branche.
    • U voldoet aan de wetgeving en borgt de veiligheid van uw medewerkers

 

Geïnteresseerd in één van onze opleidingen, aanvullende modules, wenst u meer informatie of een vrijblijvend gesprek neem dan contact met ons op.